Direktsänd begravning

Direktsändning av en begravning

Att få ta avsked är viktigt i ett sorgearbete. Samtidigt avråds vi från att träffas i större folksamlingar och att sitta för nära varandra. Vid tillfällen när man inte kan eller får samlas är en direktsändning ett fint alternativ.

En begravning där alla kan vara med

Vi vill på alla sätt underlätta i en tid då många känner oro och behovet av gemenskap kanske är ännu större än vanligt. Att delta hemifrån kan kännas ovant, men samtidigt finns något fint i att veta att man är många som gör det tillsammans, bara på lite olika håll. På det här sättet kan alla delta, även vänner och släktingar som rent geografiskt befinner sig långt borta eller av olika skäl bör undvika fysiska sammankomster.

Förutsättningar för direktsändning är ett tillstånd för inspelning från respektive stift/lokal/officiant samt att platsen för ceremonin har god mobilmottagning på plats så att det finns internet.

Varje begravning är unik och det är den som beställer begravningen som bestämmer om en direktsändning kan vara en bra lösning. Det här är ett nytt sätt att samlas och vi förstår att många kan ha frågor och funderingar. Våra begravningsbyråer håller öppet och våra rådgivare finns även tillgängliga via telefon eller videomöte. Se våra kontor här

Så fungerar en direktsändning

Begravningsbyrån använder telefonen för att spela in och sända begravningen. Den som önskar följa begravningen på distans får en länk och ett lösenord, det är med andra ord ett slutet sällskap som kan följa inspelningen. Har du frågor kring ceremonin eller annat som rör begravningen är du varmt välkommen att fråga vår representant på plats.

Till dig som är på plats när begravningen filmas

I en svår stund vill man gärna komma nära för att visa sin omtanke, men vi har alla en skyldighet mot våra medmänniskor att följa Folkhälsoinstitutets rekommendationer.

  • Håll lämpligt avstånd
  • Undvik att ta i hand eller kramas
  • Tvätta händerna med tvål eller handsprit
  • Nys eller hosta i armvecket

All omtanke och kärlek förmedlas i din närvaro, och de fina blommorna och gåvorna som lämnats för att hedra den avlidne. Har du frågor kring ceremonin eller annat som rör begravningen är du varmt välkommen att fråga vår representant på plats.

Inför möten på våra begravningsbyråer

Våra kontor är fortsatt bemannade men vi vill gärna att du bokar en tid för mötet. När vi ses avstår vi från att hälsa på varandra med handslag eller kramar. Vi tvättar händer med handsprit eller tvål och vatten innan mötet börjar. Självklart kan vi också hålla mötet över telefon eller som videomöte.